Da jeg dagligt har kontakt med mine indiske kollegaer, lægger jeg ofte specielt mærke til når nyheder fra Indien suser forbi i min daglige nyhedsstrøm. For eksemple artiklen på pol.dk "Bus styrter ned fra bro i Indien: 32 er dræbt". Artiklen indeholder følgende beskrivelse af den indiske trafiksikkerhed:

I 2011 blev omkring 110.000 personer dræbt i den tætte indiske trafik - det er flere end 300 om dagen. Dårlige veje, høje hastigheder og ringe køreevner er blandt årsagerne til de mange ulykker.

300 dræbte om dagen lyder godt nok slemt, ikke?

Fra en anden artikel kan jeg finde de tilsvarende tal for Danmark. I 2012 døde der 180 danskere i trafikken (rekord-få dræbte) og for kun 10 år siden var tallet omkring 500 dræbte om året.

I Indien bor der lige omkring 1,2 milliarder mod cirka 5.5 millioner i Danmark. Der er altså cirka 200 gange så mange indere som der er danskere. Hvis vi tager det ti år gamle antal for trafikdræbte i Danmark og ganger med 200, så får vi sjovt nok præcis det antal dræbte som artiklen forfærdes over der er i den indiske trafik.

Den indiske trafik er slem og en trafikdræbt er absolut en for mange. Men man skal passe på med at blive alt for forfærdet bare ved at sammenligne danske og indiske tale en-til-en.