Vel hjemvendt fra KFUM-spejdernes korpslejr SEE 20:10 i Skive kan jeg atter lægge en stor spejderoplevelse i rygsækken. Som så mange tidligere arrangementer er der både gode og dårlige oplevelser.

Det er min første korpslejr som tropsleder. Sidste år var vi på kanotur i Sverige og kontrasten er skærende. På dette års lejr har jeg næsten kun set mine børn i forbindelse med madlavning og oprydning samt vækning og sengetid. Resten af tiden har de været til aktiviteter eller på anden måde rendt rundt. Det er selvfølgelig det en korpslejr går ud på, men det gør at jeg har brugt forholdsvis meget tid på at være "Den Store Onde Leder" i forhold til en intim kanotur med meget mere hygge. Det er noget særligt at være på korpslejr, men jeg vil hellere bruge en uge på at være sammen med mine spejdere.

Intet arrangement af den størelse uden de sædvanlige kiksere. For eksempel frokosten til mega-aktiviteterne. Det er en stor opgave, men jeg synes nærmere at det er reglen end undtagelsen at sådan noget går galt. Jeg håber at man for enhver pris sørger for at den slags er i orden i 2012 hvor der er fælleskorpslig lejr. Jeg tror næsten hellere jeg ville smøre madpakker til ungerne...

Sidste år var jeg voldsomt imponeret over madudleveringen på Blå Sommer. Jeg mener at kødet var rationeret, men ellers kunne man frit hente hvad man skulle bruge. Fik man pludselig lyst til at lave snobrød, så hentede man noget gær og noget mel og lavede snobrød. Skulle man bruge tre løg, så hentede man tre løg. Ikke noget med at flere dage i forvejen skulle forudsige hvor lang tid en pose løg kunne holde eller hvilke aftener man havde tid og lyst til lejrbålshygge. Det kunne være sjovt at se et gennemsnitligt madbudget for de to lejre.

Egentlig synes jeg at det er ufatteligt at det skulle være nødvendigt at servere let-øl i Rover Drop-in. Det tog i hvert fald en del af hygge at komme til at drikke det pis. For det første tror jeg ikke det gør en forskel, dem der vil drikke sig fulde køber nok alligevel stærkere vare i nærmeste by. Og for det andet så hvis man ikke kan magte at drikke en enkelt øl på ansvarlig vis, så har jeg ikke stor tiltro til at man kan magte at være ansvarlig spejder-leder. (Det behøver dog heller ikke ligefrem at være det lokale skatteklasse-4 øl). Synes egentligt at det er sjovt. Hancock var sponsor for lejren, til åbningslejrbålet blev vi opfordret til at tage piller for at have det sjovt, men i Rover Drop-in var der let-øl...

Det er ikke fordi det betyder meget for mig. Jeg ville ikke have hængt mere eller mindre ud i Rover Drop-in end jeg gjorde. Men middelmådig kaffe og let-øl fik mig i hvert fald ikke til at blive.

Både ud- og hjemturen var kaotisk. Jeg ved ikke om det var DSB eller Korpset der havde misset noget, men der bør være styr på pladser så man ikke skal rende rundt i det halve tog med fuld oppakning før man først finder ud af at de pladser man har fået slet ikke eksisterer og dernæst finder plads til både hele gruppen og bagage i nogelunde nærhed. Den halve time på Høje-Tåstrup kunne jeg også godt have undværet, især fordi vi lige nåede at sætte næsen op efter at komme lidt tidligere hjem.

Jeg er nok frisk på noget stort i 2012, men næste år vil jeg gerne noget småt og intimt hvor jeg selv har kontrol over kiksene.