De US-amerikanske luftfartsmyndigheder har udtrykt bekymring over at der i Boeings nye 787'er er en teoretisk mulighed for at tilgå vitale dele af flyets computersystem fra fra passagerenes underholdningssystem. Hvprvidt de har ret har jeg ikke sat mig ind i, men Wired bringer Boeings response. Nogle udpluk:

Boeing spokeswoman Lori Gunter said the wording of the FAA document is misleading, and that the plane's networks don't completely connect.

"Don't completely connect"? Er det ikke lidt en enten/eller situation?

it is employing a combination of solutions that involves some physical separation of the networks, known as "air gaps," and software firewalls.

Ifølge min forståelse af begrebet air gap, så består det af at netværket er fuldstændigt fysisk isoleret. Hvis man trækker en ledning 'uden om', så er der ikke noget 'air gap' mere. Så enten har man et netværk der er fysisk isoleret (air gap) eller også er der en forbindelse mellem dem.

"There are places where the networks are not touching, and there are places where they are," she said.

"Der er steder hvor min arbejdsmaskine ikek har forbindelse til firmanetværket (serielporten) og steder hvor den har adgang til firmanetværket (netværksporten)". Det må være sikkert...

Det fortjener jo næsten Preben Andersen-prisen.