I anledning af en historie om at fagforeningen 3F øger angrebet mod Nørrebro Bryghus var vi et par stykker der mødtes til en sympatiøl på netop Nørrebro Bryghus. Efter en ganske god øloplevelse (blandt andet bestående af Ølfabrikken, Dekadence 2005) snakkede jeg med nogle af 3F's "blokadevager" der på bedste politikervis forsøgte at affeje spørgsmålet "hvad mener de ansatte selv?".

Det er min klare opfattelse at dette er en konflikt der ikke er til fror arbejdstagernes skyld. Den er alene til for at forsøge at cementere 3F's magtposition som organisation. Det er usselt, det er noget svineri og det er et symptom på hvorfor fagbevægelsen kun er til grin.

Respekt for hvad fagbevægelsen har opnået igennem det tyvende århundrede, men I har sejret ad helvede til og I er holdt op med at repræsentere arbejdstager men repræsentere en egen magtbase.