Politikken skriver at udgifterne til politibeskyttelsen af G8-mødet i Tyskland er budgetteret til næsten 0,7 milliarder kroner.

Jeg kan ikke forestille mig at hverken uromagerne, politiet eller politikerne mener at de penge er godt givet ud. Så hvorfor ikke være konstruktive og nytænkende. Jeg har en leg jeg engang imellem leger med mine spejdere der hedder "Valg og konsekvens": I har været på natløb og klokken er 1. I må godt lave bål, men jeg vækker jer om 6 timer og jeg har ikke medlidenhed med jer hvis I bliver siddende.

Så lad os tage budgettet for udviklingsbistand og lægge i en pulje sammen med 300 millioner kroner ekstra. De penge der er tilovers efter G8 topmødet er afholdt i sikkerhed bruges på udviklingsbistand. Bliver topmødet afholdt i god ro og orden er der et overskud til gavn for udviklingslandene, bliver der uroligheder er det til direkte økonomisk skade for udviklingslandene.

Udgifterne ved urolighederne på Nørrebro og Christianshavn tages fra ungdomskulturen.

Hvad koster krigen i Irak? Engelsksproget medier taler om billions, det vil sige 1000 millioner US-dollar. Lav en engangsbevilling. De penge der ikke går til sikkerhed går direkte til genopbygning og udvikling.

(Ja, jeg er håbløst naiv...)

[Update 18:22: Det var altså min mening at oversætte billion til 1000 millioner og ikke 1000 milliarder.]