Egentlig har jeg brug for at holde weekend, men billetten var betalt og det burde jo være interessant. Så afsted til symbion det gik...

Jeg fik kun set første halvdel af Anton Berezins "Object-oriented programming in Perl" som ikke bestod af noget jeg ikke kendte til hudløshed. Jeg ville godt have set anden halvdel, men den overlappede med Fred Moyers "Handling the ball of mud" som handlede om at vedligehold kode der er knubskudt og udviklet af mange andre) udviklere som ikke nødvendigvis er perleksperter. Et interessant foredrag, men en håndfuld gode pointer.

Leon Brocards "What's new in Perl 5.10" og Brian d foys "Learning Perl 6" var begge ganske gode, men jeg fik ikke noget ud af det første som jeg ikke lige havde skimmet mig igennem i The Perl Review vol 3 issue 2 og det andet var også primært ting som jeg havde set de par gang jeg sporadisk har fulgt med i perl6-udviklingen.

For et stykke tid siden havde jeg lidt kik på Perl Critic, men gav op med at installere det fordi der var nogle afhængigheder jeg ikke lige kunne installere med venstre hånd. Josh McAdams introduktionsforedrag "An introduction to Perl Critic" var muligvis et skub til at forsøge mig igen.

Nelson Ferraz' "Adventures in Perl 6" var lidt en skuffelse. Det skulle handle om at skrive adventurespil i Perl 6 og jeg havde lidt forventet en "Hey, her er et rigtigt program skrevet i Perl 6"-oplevelse, men eksemplet var på legetøjsstadiet med 3 rum og 5 genstande og virkede derfor mere på niveau med "her er et trivielt program der viser syntaksen for Perl 6".

Programmet var tilrettelagt med foredrag af en halv time adskilt af pauser på et kvarter. Jeg synes at resultatet bliver noget overfladisk. Der skal i hvert fald ikke bruges lang tid på udenomssnak som "hvorfor er det her interessant" før alt for meget af tiden er gået. Efterfølgende var der lightning talks hvor foredragsholderen kun har 5 minutter, men her synes jeg at folk gik meget mere direkte til pointerne, så dem fandt jeg meget mere informative.

I morgen er atter en dag...