Gitte undrer sig over at man kan uddanne sig til IT-supporter. Jeg må ærligt indrømme at jeg heller ikke havde hørt om uddannelse, men hvor ville det være rart at kunne ringe til en IT-supporter og så med stor sandsynlighed komme til at tale med et kompetant menneske. Så kunne man undgå samtaler som følgende:
"Hej, jeg forsøger at sende mail til jeres kunder, men jeres mailserver afviser mig med en fejl 553 når jeg telnetter til den."
- "Hvilket mailprogram bruger du?"
"...? Jeg får en fejl når jeg forbinder mig direkte til jeres mailserver"
- "Hvad er dit kundenummer"
"Jeg er ikke kunde hos jer, jeg prøver at sende mail til jeres kunder"
- "Hvis du ikke er kunde hos os skal du ikke bruge vores mailserver ...".
Og så gav jeg op. Samtalen var noget længere, ovenstående er sådan cirka hovedpunkterne.

Jeg forventer ikke at en front line-supporter kan snakke SMTP, men en grundlæggende vide om mail kunne være meget praktisk når man supporterer internetting. Jeg ville have været oven ud lykkelig hvis supporteren måske lige havde sikret sig at jeg ikke bare var en dum kunde hos en anden udbyder og ellers fået en tekniker til at vende tilbage til mig.

Når jeg kikker ned over den uddannelsesplan Gitte har fundet, er der også to fag der springe i øjnene: Psykologi og service. Hvor er det dog en vidunderlig ide. Ud over et rent teknisk kompetancemæssigt løft kan vi også få supportere der kunne have en basal viden om hvordan man håndterer en påstået computerekspert der ikke kan finde ud af at bruge scrollbaren og hvor ofte har man ikke snakket med it-supportere og mest haft på fornemmelsen at man forstyrede dem i deres læggen syvkabale.

IT-support er en så grundlæggende del af en IT-virksomhed eller internt i en IT-infrastruktur at det ikke bor lægges i hænderne på inkompetente mennesker eller på teknikkere. Så er jeg for min del også villig til at genvurdere min holdning om IT-supportere som et par sociallag under rengøringsfolket.