Forestil dig at økonomiske rådgivere er en overskudsvare. Har du ansat 11 men kun 10 skriveborde, så er kan den møder senest om morgene ikke arbejde og bliver overflødig. Det bliver en kvalifikation at kunne møde tidligt og ved ansættelsen kører kandidaterne race mellem hinanden.

En dag er det måske en lidt for agressiv eller desperart kandidat der ligger bagerst og han vælger at køre modstander ud over siden og dræber ham. Det skaber præcedens.

Market Forces er en hæsblæsende dystopi af Richard Morgan. Er man til nærfremtidsdystopier der fokusere mere på det sociale end det tekniske er det absolut en læseværdig bog.

Bogen følger Chris Faulkner, der lige er blevet ansat i Shorn Associates afdeling for "Conflict Investment". En niche i investeringsbrachen der handler med borgerkrige og lokale konflikter. Det sætter Chris' moral, hans forhold til sine medmensker og ikke mindst forholdet til hans kæreste på en voldsom prøve.